Hem » Blogg » Så gör du som vill sälja egen konst på nätet

Så gör du som vill sälja egen konst på nätet

  • av
Konstnär som visar konst online

Att måla är både rogivande och bra för kreativiteten. Det är populärt med konst online där man både kan lära sig mer och visa upp sin konst. Bland annat är det populärt att måla med vattenfärg eller akvarell. Till slut kanske man blir så pass bra att man vill sälja egen konst på nätet och det är enkelt att komma igång med.

Såhär kommer du igång

Kanske har du målat hemma ett tag nu och målningarna börjar bli fler och fler. Då kan det vara läge att börja sälja egen konst på nätet och vi kommer nu berätta hur du kommer igång. Faktum är att det är väldigt enkelt att börja sälja konst online. Det finns ett flertal sajter där man kan skapa sin egna galleri och lägga upp sin konst. På så sätt kan kunderna ta sig en titt på de målningar du har gjort och se ifall de hittar någon de gillar.

För den som är intresserad av att presentera konst online och vill kunna livnära sig på det är detta en bra början. Man behöver inte ha en massa målningar men helst skall det finnas några stycken. Då blir det lättare för kunderna att se din stil och få en uppfattning om målningarna.

Tips för att sälja egen konst på nätet

Det bästa man kan göra är att registrera sig på en välbesökt sajt för att kunna nå ut till så många som möjligt. Därefter är det bara att vänta tills någon hittar dina konstverk. Många vill upptäcka nya konstnärer för att förgylla sitt hem med en unik målning. Andra är samlare och gillar att köpa konst online för att det är så enkelt. Köparen behöver inte ens lämna hemmet utan kan i lugn och ro klicka hem sin konst.

Man kan gör allt mer saker online som att hålla koll på Bitcoinvärde och handla alltifrån mat till konst. Vi har blivit mer bekväma och det gör det lättare för nya och små företagare att nå ut. Lägger man ut sin konst online kan man nå ut till fler än om man skulle stå vid en marknad och sälja.

Använd dina sociala medier

Ett tips för att sälja egen konst på nätet är även att använda sina sociala medier. Där kan man lägga upp bilder på sina målningar och informera att de är till salu. För att nå ut till fler kan man på Instagram använda hashtags vilket gör att alla som söker på den hashtagen kan hitta ditt inlägg. På Facebook kan man uppmana folk att dela inläggen för att det skall få större spridning.

Det är med andra ord väldigt lätt att komma igång med försäljning av sin egna konst. Det bästa är ifall man har en målgrupp som man riktar in sig på. Då blir det ännu lättare.