Hoppa till innehåll
Hem » Blogg » Vad är abstrakt konst?

Vad är abstrakt konst?

Flera färger på en tavla

Har du någon gång funderat på vad uttrycket abstrakt konst betyder? Det är en term för konst som inte skildrar något från verkligheten. Modern abstrakt konst tar ofta inspiration från den digitala världen på ett eller annat sätt. Det är alltså en väldigt bred konstform med flera uttryck. Du kan hitta abstrakta motiv om du söker efter konst online. Det blir alltid ett spännande motiv på din vägg hemma eller på kontoret.

Flera spännande konstnärer

Sverige har flera duktiga konstnärer som lutar mer åt det abstrakta hållet. Några exempel på detta är Ann Edholm och Carl Kylberg. Spana gärna in deras verk om du inte redan har hört talas om dem. Om du är riktigt modig kan du försöka göra ditt egna abstrakta konstverk. Då har även möjlighet att leka med färger på ett kreativt sätt.

Etiketter: