Hoppa till innehåll

Konst online

Ett smidigt sätt att visa sina verk

Att få ställa ut sina skapelser är en dröm för många. Att visa sin konst online är ett bra sätt att börja på. Det är enklare än att behöva leta efter ett galleri att hyra in sig i eller en egen lokal att ställa i ordning. En del konstnärer som ännu inte är kända för sitt skapande gör sig stora med hjälp av sociala medier. Till exempel genom att lägga ut bilder på sina målade canvastavlor på Instagram. Där kan de med hjälp av interaktion med andra skapa sitt varumärke och sprida sin konst.

Du kan även kontakta ett konstgalleri på nätet som riktar sig mot just oupptäckta hobbykonstnärer. Där kan du få lägga ut din egen konst till försäljning, ibland mot en avgift eller procent på försäljningen.

konst online

Den nya digitala konsten

Digitala konstverk är en ny typ av abstrakt konst. Det är en kategori som egentligen innefattar många olika underkategorier, men sammantaget innebär det att konsten skapas digitalt i ett program på datorn. Av förklarliga skäl är det enklast att sälja och köpa digital konst online.

Den digitala konsten finns som sagt i många olika utföranden. Den kan vara rörlig och visas då bäst på bildskärmar. En annan typ går bra att skriva ut och trycka upp. En positiv sak med denna form av skapande är att alla kan lära sig att göra fina digitala konstverk.

konst online

Ett måste att marknadsföra sin konst online

Många konstälskare letar efter ny konst online. Därför är det smart att åtminstone ha en hemsida som visar upp de alster som finns, om de ska komma ut på marknaden. Oavsett om det är oljemålningar, skulpturer eller grafisk konst så behöver det gå att hitta på internet.

Konstnärer som inte finns representerade på nätet får ett tufft jobb med att marknadsföra sig själva. Internet är det som binder samman människor med gemensamma intressen över hela världen. Att begränsa sig enbart till den fysiska världen är att göra det onödigt svårt för sig själv. Generationen unga konstnärer är dock bra på att ta vara på de digitala möjligheterna till marknadsföring.

Vill du bli konstnär?

Allt du behöver göra är att skapa. Är du inte bra på att måla kan du fota eller skapa något digitalt. Det finns sidor på nätet där du kan få ditt eget motiv tryckt på canvastavlor. De kan du sedan sälja via egna kanaler. Det bästa är om du kan kombinera ett fysiskt galleri med ett digitalt, då når du en större publik. Det är viktigt med bra marknadsföring.

Att få vara en del av ett kollektiv med andra konstnärer ger en bra skjuts, om den möjligheten finns. Annars är det enkelt att själv lägga ut sin konst online. Det finns enkla och gratis alternativ på hemsidor att börja med, som sedan kan utvecklas till en webbshop. Börja med att vara aktiv på sociala medier och ta emot beställningar den vägen.